Jag firar första riktiga semesterkvällen (märkligt vad det inte känns likadant när jag är egen och faktiskt kunnat trappa ned istället för att gasa mig in i mål) och har det rätt så fint just nu. Att döma av mina sociala flöden så är jag inte ensam om det.
Jag sitter på bryggan, natten är ljus och fiskarna slår sådär glatt i vattnet.
Jag har egentligen bara en resplan för sommaren, men jag har tusen små miniprojekt i huvudet. En hel del handlar om bakning & matlagning. Det var nog det bästa med att vi hyrde hus förra sommaren och stannade på en fläck. Jag fick sån feeling och bakade rabarberpaj, experimenterade fram fish tacos, gjorde hipsterburgare på grovmald högrev med hembakat burgarbröd och mixade med göttiga grejer i foliepaket på grillen. Eller jag, Eric var ju också med, han är grym i köket.
I alla fall. Jag har börjat kika på roliga grillrecept på Pinterest att prova i sommar. Vi ska visserligen jobba lite hårdare än förra sommaren, men jag ska ha såpass mycket ledig tid att kreativiteten kommer igång på alla fronter.
Jag vill testa både vegorecept, köttrecept (med lokalt kött) och så är jag rätt så nyfiken på grillade efterrätter – alltså sug på detta – ”grilled pineapple with coconut whipped cream”….slurp!
Här hittar ni min nyss påbörjade board Summer foods på Pinterest. Jag älskar Pinterest, har jag sagt det?