BUCKETLIFE
  • Om mig
  • Samarbeten & PR
  • Filosofin
  • Kategorier
    • Mitt Bucketlife
    • Projekt Särna
    • Inspiration
    • Bucketlists
    • Life Design
    • Lifehacks
    • Livet på landet
    • Friluftsliv
    • Frilansliv
    • Foto
  • Bortom ekorrhjulet podcast
BUCKETLIFE
BUCKETLIFE BUCKETLIFE
  • Om mig
  • Samarbeten & PR
  • Filosofin
  • Kategorier
    • Mitt Bucketlife
    • Projekt Särna
    • Inspiration
    • Bucketlists
    • Life Design
    • Lifehacks
    • Livet på landet
    • Friluftsliv
    • Frilansliv
    • Foto
  • Bortom ekorrhjulet podcast
  • Lifehacks

Superenkla frukostbrödetSuper easy breakfast bread

  • Katta
  • oktober 10, 2014
  • 2 comments
Total
0
Shares
0
0
0

Här kommer mitt bidrag till avdelningen ”Lifehack – recept som är superenkla men ger hög lyxkänsla”.

För er som följt mig i digitala eller fysiska sammanhang ett tag kommer inte mitt över-natten-bröd som en nyhet. Det är så enkelt och så gott att det överlevt de flesta nycker, faser och cravings jag hunnit gå igenom under åren.

På kvällen

* Smula ner ett halv paket jäst med några nypor salt. Rör tills jästen smält.

* Häll i 6-7dl vatten.

* Häll i mjöl efter smak och tex valnötter eller pumpafrön. Ta din favorit! (blir bäst jäsning om det är lite mer vetemjöl än grövre mjöl)
Det ska inte bli en fast deg, utan vara lite smetig och kletig. Dock lite formbar så att säga.

* Ställ in i kylen

På morgonen

* sätt ugnen på ca 200 grader

* klicka ut degen (du kan runda dem lite med handen) på bakplåtspapper. Lite mer än hälften så stora som du vill ha dem när de är klara.

* grädda 20-25 minuter beroende på storlek

ÄT NYBAKAT TILL FRUKOST OCH NJUT!
[insert]

over-night-bread
[/insert] [insert]
over-night-bread-1
[/insert] [insert]
over-night-bread-2
[/insert]Lifehack of the day – the super easy breakfast bread that gives a premium touch to the morning!

My over-night-bread is my favorite silver lining trick. It gives me fresh, lovely bread to a weekend breakfast with hardly any work. I never get tired of this one!

In the evening

* Mix yeast (25g) with salt. Stir until the yeast has melted.

* Add 6-7dl of cold water.

* Add your flour mix of choice. You can also add walnuts, pumpkin seeds or something else you like. It’s supposed to be quite ”gooey”, but you should be able to shape it somewhat.

* Put it in the fridge.

In the morning

* Put your oven to 200C

* Shape 8-12 buns and put on baking paper. You might want some flour for this.

* Bake for about 20-25 minutes in the middle of the oven.

ENJOY FRESH BREAD FOR BREAKFAST!

[insert]
over-night-bread
[/insert] [insert]
over-night-bread-1
[/insert] [insert]
over-night-bread-2
[/insert]

Share
Pin it
Katta

Previous Article
  • Inspiration

Stay goldStay gold

  • Katta
  • oktober 9, 2014
View Post
Next Article
  • Inspiration

Let goLet go

  • Katta
  • oktober 11, 2014
View Post
You May Also Like
Fördelningsledighet
View Post
  • Lifehacks

Fördelningsledighet

  • Katta
  • augusti 31, 2019
View Post
  • Inspiration
  • Lifehacks

[:sv]Vardagslifehack för naturkära stadsbor[:]

  • Katta
  • juli 22, 2016
Solnedgång vid Glan
View Post
  • Lifehacks
  • Mitt Bucketlife

[:sv]Solnedgång vid Glan – så blir du kreativ och älskad av alla[:]

  • Katta
  • maj 12, 2016
mina bästa knep för att bota söndagsångest
View Post
  • Lifehacks

Mina enkla knep för att slippa söndagsångest

  • Katta
  • april 17, 2016
Bucket list februari
View Post
  • Frilansliv
  • Lifehacks
  • Mitt Bucketlife

[:sv]Mina 4 bästa tips för effektivt hemmajobb[:]

  • Katta
  • februari 19, 2016
View Post
  • Friluftsliv
  • Lifehacks
  • Mitt Bucketlife

[:sv]En skitdag och vad en kan göra åt det[:]

  • Katta
  • januari 19, 2016
View Post
  • Life Design
  • Lifehacks
  • Mitt Bucketlife

[:sv]Rush life[:]

  • Katta
  • december 13, 2015
View Post
  • Lifehacks
  • Mitt Bucketlife

[:sv]Hur mår du? Om psykisk ohälsa[:]

  • Katta
  • december 3, 2015
2 comments
  1. bara anna skriver:
    oktober 11, 2014 kl. 10:30 f m

    Precis ett sånt recept jag letat efter, måste testa! Hoppas verkligen jag lyckas med det…
    Ha en skön helg vännen!

    Svara
    1. Katta skriver:
      oktober 11, 2014 kl. 8:13 e m

      Berätta hur det gick sen! Det är rätt så enkelt – jag lyckas alltid döda degen, men det här brödet klarar till och med jag 😛

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

BUCKETLIFE
FRIHET | NATUR | UTVECKLING

Input your search keywords and press Enter.