Jag passade på att bjuda Linnea på lite fika, eftersom Eric är på innebandy och vi har vår sedvanliga tjejkväll, och den gick hem hos henne också. När världens mest kräsmagade tjej gillar – då är det bra!
Receptet lånade jag av Sara som hittade det på Elle tror jag, här kommer det i alla fall. Jag tycker den funkar året runt, så gå loss närsom!
Rafflande behind the scenes kan ni se på min Snapchat förresten, sök på Bucketlife så hittar ni mig!
Recept semmelkladdkaka
Du behöver:
50 g smör
100 g mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 ½ dl strösocker
3 ägg
2 ½ dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Till toppingen:
1 dl mandlar
2 dl vispgrädde
Florsocker
Smör till formen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna.
3. Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.
4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.
5. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min.
6. Låt kakan svalna.
7. Hacka mandlarna.
8. Vispa grädden lätt.
9. Bred ut grädden över den avsvalnade kakan. Strö över de hackade mandlarna och pudra över lite florsocker.
Jag hann inte ta så många bilder pga barn som var ivrigt, men kolla hos Sara för fler och krispigare versioner 🙂
4 comments
MUMS!! Den ser väldigt god ut.
Det är den – baka!! 🙂
Såg god ut! Blir den kladdig i mitten, som kladdkaka…?
Ja, det blir den! Jag hade den inte nån minut för länge, men kolla på Saras bilder så ser du den perfekta kladdfaktorn!