En bra frukost innehåller enligt mig ett stort, uppdukat bord med massor av gott att välja på, något att läsa eller lyssna på och såklart, ett antal koppar med morgonkaffe att sörpla på medan frukosten sakta övergår i ett varande.
När jag är själv hemma blir det av naturliga skäl inte ett dignande frukostbord, men jag vill ändå göra något med lite omsorg när jag är ledig. Att hasta igenom och äta stående är liksom inte kärlek. Det skaver när jag struntar i det pga stress, brist på inspiration eller frukostvaror.
Idag blev det gröt. Inte ett dugg avancerat, men gott för både mage och ögon. Skivade jordgubbar alltså, vad vackert det är på tallriken.
Bovetegröt gör du så här lätt:
- Blanda 1dl boveteflingor med 2,5dl vätska (jag använde kokosmjölk idag). Tjonga i vaniljpulver eller kanel om du gillar sånt!
- Låt bubbla ihop tills det blir en grötig gröt (rimligt ändå)
- Servera med tillbehör utefter behag – jag valde skivade jordgubbar, bananer, kokosflarn och pumpakärnor. På det lite extra kokosmjölk!
Avnjutes bäst i frukostbubblan, en kravlös lucka i tiden som doftar kaffe och valfri omgivning.