Jag och Linnea var själva hemma i eftermiddag och medan hon kastade sig in i sin favoritserie på Netflix, passade jag på att att bli anfallen av mitt alter ego “hemmafrun”. Det var längesedan vi råkades faktiskt. Eller ja, jag fick en minisläng när jag hälsade på hos Sara och svängde ihop lite snabbmuesli till frukost.
Idag blev det i stället fröknäcke och hemgjord müesli.
För fröknäcket utgick jag från det här receptet, men moddade lite. Skippade majsmöj och hade bara olika frön och fiberhusk i. Det blev faktiskt riktigt gott om jag får säga det själv, tjuvsmakade med en överbliven kant manchego.
Efter det var det müeslins tur att svishas in i ugnen. Där kör jag ungefär samma recept varje gång:
- Dinkelflingor som bas
- pumpakärnor
- hackad mandel (jag gillar när det är mycket krips, så jag kör rätt mycket mandel)
- kokosflingor
Sen blandade jag ihop lite av den här äppelmusten, matolja och vatten. Totalt ca 1,5dl. På med lite vaniljpulver och kanel och så slutligen ringla honung över det hela, innan det får stå i ugnen i ca 25 minuter (rör om emellanåt) på 175 grader.
Sammanfattningsvis så är jag stolt över mig själv – det har stått frön och flingor i skåpet och bannat mig ett tag nu – och så ser jag fram emot frukosten i morgon. Bara över-natten-bröd som saknas, men någon måtta får det faktiskt vara.
2 comments
Åh, nu blev jag påmind om att jag måste göra müsli eller granola snart. Är ju så gott att ha hemma!
Tack!
Hur gick det?! Älskar verkligen att ha det hemma!