Innan vi åkte upp hit hade jag en bild av att jag, förutom att jobba hela dagarna, skulle baka och laga massor av god mat, som vi gjorde förra året.
Det blir ju inte riktigt så när en står i arbetskläder och röjer runt fram till kl 21.
Men, jag fick i alla fall en lucka i går eftermiddag, där jag passade på att både blogga och samtidigt baka en smarrig, knäckig jordgubb- och rabarberpaj som jag har drömt om sen förra sommaren. Vi hann dock aldrig med att fika på den igår så det blev en härlig tröst idag istället, när regnet, kylan och knotten tvingade in oss i huset.
Här får ni ett succérecept att förgylla sommaren med – DO try this at home!
Plocka fram följande ur gömmorna:
- 1,5 dl råsocker
- 1,5 dl kokosflingor
- 1,5 dl havregryn
- 2,5 dl vetemjöl (jag tog 1 dl vetemjöl och 1,5 dl kokosmjöl denna gång)
- 200 g kallt (men klämbart) smör
Sätt ugnen på 200 grader (gärna varmluft).
Kläm ihop socker, havregryn, mjöl, kokosflingor och smör till en smuldeg.
Choppa upp rabarber och jordgubbar i mindre bitar och lägg i botten av en smord ugnsfast form. Jag passade på att ringla lite sirap över innan jag klämde en skvätt citronsaft och hade kokosflingor på. More is more!
Sen är det bara att sprinkla över smuldegen någorlunda jämt. Enligt ovan filosofi kan den hugade även addera riven choklad, gärna vit.
Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, cirka 25 minuter, passa på att njuta av doften som sprider sig i köket…
Ta sen ut den och njut med vaniljvisp, grädde, glass eller bara som den är, dvs himmelskt god (om jag får skryta).