BUCKETLIFE
  • Om mig
  • Samarbeten & PR
  • Filosofin
  • Kategorier
    • Mitt Bucketlife
    • Projekt Särna
    • Inspiration
    • Bucketlists
    • Life Design
    • Lifehacks
    • Livet på landet
    • Friluftsliv
    • Frilansliv
    • Foto
  • Bortom ekorrhjulet podcast
BUCKETLIFE
BUCKETLIFE BUCKETLIFE
  • Om mig
  • Samarbeten & PR
  • Filosofin
  • Kategorier
    • Mitt Bucketlife
    • Projekt Särna
    • Inspiration
    • Bucketlists
    • Life Design
    • Lifehacks
    • Livet på landet
    • Friluftsliv
    • Frilansliv
    • Foto
  • Bortom ekorrhjulet podcast
  • Inspiration

Knäckig jordgubb- och rabarberpaj

  • Katta
  • juli 16, 2015
  • No comments
Total
0
Shares
0
0
0

Innan vi åkte upp hit hade jag en bild av att jag, förutom att jobba hela dagarna, skulle baka och laga massor av god mat, som vi gjorde förra året.
Det blir ju inte riktigt så när en står i arbetskläder och röjer runt fram till kl 21.

Men, jag fick i alla fall en lucka i går eftermiddag, där jag passade på att både blogga och samtidigt baka en smarrig, knäckig jordgubb- och rabarberpaj som jag har drömt om sen förra sommaren. Vi hann dock aldrig med att fika på den igår så det blev en härlig tröst idag istället, när regnet, kylan och knotten tvingade in oss i huset.

Här får ni ett succérecept att förgylla sommaren med – DO try this at home!

Plocka fram följande ur gömmorna:

  • 1,5 dl  råsocker
  • 1,5 dl  kokosflingor
  • 1,5 dl  havregryn
  • 2,5 dl  vetemjöl (jag tog 1 dl vetemjöl och 1,5 dl kokosmjöl denna gång)
  • 200 g  kallt (men klämbart) smör

Sätt ugnen på 200 grader (gärna varmluft).

Kläm ihop socker, havregryn, mjöl, kokosflingor och smör till en smuldeg.

Choppa upp rabarber och jordgubbar i mindre bitar och lägg i botten av en smord ugnsfast form. Jag passade på att ringla lite sirap över innan jag klämde en skvätt citronsaft och hade kokosflingor på. More is more!rabarber-jordgubbspaj-1


Sen är det bara att sprinkla över smuldegen någorlunda jämt. Enligt ovan filosofi kan den hugade även addera riven choklad, gärna vit. rabarber-jordgubbspaj-2

Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, cirka 25 minuter, passa på att njuta av doften som sprider sig i köket…
Ta sen ut den och njut med vaniljvisp, grädde, glass eller bara som den är, dvs himmelskt god (om jag får skryta). rabarber-jordgubbspaj-3

 

 

rabarb-jordgubbspaj-4

 

Share
Pin it
Katta

Previous Article
  • Projekt Särna

Jobba med kroppen

  • Katta
  • juli 15, 2015
View Post
Next Article
  • Projekt Särna

Byggplanen

  • Katta
  • juli 17, 2015
View Post
You May Also Like
View Post
  • Inspiration

En penna söker sin glöd

  • Katta
  • december 9, 2024
kallbad i dimma
View Post
  • Inspiration

Det är en torsdag i Åre som det inte kommer skrivas böcker om

  • Katta
  • september 28, 2023
Bad i Edsele gruva
View Post
  • Inspiration

Bada naken och dra norrut

  • Katta
  • juli 9, 2022
View Post
  • Inspiration

Då och nu och min inre Ferdinand

  • Katta
  • juni 11, 2022
View Post
  • Inspiration

Life update från Sundsvall

  • Katta
  • maj 27, 2022
min bästa vardag
View Post
  • Inspiration

OOPS – I did it again

  • Katta
  • mars 25, 2022
View Post
  • Inspiration

Det brinner i bröstet

  • Katta
  • mars 10, 2022
View Post
  • Inspiration

Jag går hos en coach och det är spännande!

  • Katta
  • februari 23, 2022

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

BUCKETLIFE
FRIHET | NATUR | UTVECKLING

Input your search keywords and press Enter.