Grundreceptet tror jag att jag fick från Colting en gång i tiden, men jag har moddat lite i det så här får ni mitt eget recept på bananpannkakor:
2 st pannkakor
- Mosa en normalstor banan med ca 2 msk jordnötssmör
- Ha i två ägg och rör ihop till en smet
- Smaksätt med kanel, äkta vaniljpulver eller kanske kardemumma om du gillar det
- Stek pannkakorna på medeltemperatur, så hinner de bli lite genomgräddade (och lättare att vända) utan att brännas. Jag brukar steka en i taget.
Servera med bär, rivet äpple med kanel, turkisk yoghurt med honung & kardemumma eller vad du nu föredrar. Jag valde hallon, blåbär och yoghurt idag. Mums!
5 comments
Svar: Ja det är verkligen oerhört vackert, älskar det och hur allt ser ut när det är täckt i frost! Hihi är lite kär i den jag med, och den är supervarm och mysig!
Vilken fin blogg du har och vilka fantastiska bilder!!!!
Tack!! Och detsamma 🙂
Väldigt gott, håller med! helgfrulle för mig ibland.
Gammal men klassisk!