Min grundtanke med mitt bucket life är att utforska, upptäcka så mycket som möjligt. Platser, människor, mig själv, ämnen och – inte minst – god mat!
Jag älskar att testa nya restauranger och när jag är ledig och avkopplad, ja då börjar jag gå på upptäcktsfärd i mitt eget kök.
Hursomhelst – i lördags bestämde vi oss för att ha en date night med Linnea. Det brukar oftast bli ett besök i bowlinghallen eller på biografen. I lördags blev det bowling och så ville vi testa ett nytt ställe i Norrköping som vi hört gott om, nämligen Stadsvakten.
Det var ett besök som mer än infriade förväntningarna. Maten var riktigt god, loungen hade jag kunnat spendera timmar i för att bara njuta av atmosfären och den vackra inredningen. Personalen var proffsig och trevlig och services var på topp. Jag har faktiskt ingenting att klaga på mer än att vi inte gått dit tidigare, de öppnade i september nämligen.
Jag tog en burgare. Jo, jag gillar att upptäcka ny mat, men på ett nytt ställe med burgare på menyn tar jag nästan alltid den. Jag älskar goda burgare! Som jag sagt förut, jag är en konservativ förändringsälskare… Som många andra bra ställen hade de valt kött från ekologisk och glad kossa från trakten.
Eric valde en hängmörad ryggbiff (också glad och ekologisk) med helt perfekt utvalda tillbehör. Det var grillad citron, en skitgod potatisgratäng, himmelsk bea och perfekt rödvinssås (han var generös nog att låta mig smaka, tack!)
Så även om du inte är Norrköpingsbo eller Kolmårdstroll så tycker jag du ska hitta på en anledning att åka hit och planera in en middag på Stadsvakten (som inte har betalat mig för att säga det :))
Jag är lite nyfiken – är du också ett burgar-freak eller har du någon annan stående beställning när du går ut och äter? Eller testar du alltid nytt?
[insert][/insert] Inspiration till vårt nya hem – vit marmor, vackra ting… [insert][/insert] Big bottles of bubbly [insert][/insert] The Burger… [insert][/insert] The Steak… [insert][/insert] Linnea raggade lite i baren och fick hugg på en ny kompis [insert][/insert] Watch and learn…min utsökta bowlingteknik får ögonen att tåras. Hahaha [insert][/insert] This is how we bowl!My idea of a bucket life is to explore. Places, things, knowledge, skills and of course – food.
I love trying new restaurants and when I’m relaxed and on vacation I start to explore in the kitchen (not so much during work week unfortunately).
Anyhow – we decided to have a date night with Linnea this past Saturday. It usually means going bowling or to the movies. This time we went for the bowling option and decided to try a rather new place in Norrköping that we’d heard of. It’s called Stadsvakten, which in Swenglish is something like “The City guard”.
It was absolutely more than we’d hoped for. Excellent food, a lounge I could spend many hours in just to enjoy the cosy atmosphere and the beautiful interior design. The staff was really friendly and the service was impeccable. I really have no complaints other than that I didn’t go there sooner (they’ve been open since September).
I had the best burger I’ve had in a very, very long time (and yes, I like to try new food, but the first time I visit a place with burgers on the menu, I always have the burger. I love good burgers. And, like I’ve said before I’m a conservative change lover..;)) and I was especially happy that they’re using meat from local, happy cows.
Eric chose the steak with perfectly composed side servings – like grilled lemon, mouth watering bearnaise sauce and a red wine sauce to die for (yes, he was kind enough to let me have a taste!).
Even if you’re not a Norrköping citizen, I’d urge you to find a reason to come here and plan a dinner at Stadsvakten. And no, I’m not payed to say this…
Now I’m curious – are you also a burger freak or do you have another standing order when you go out for dinner?
[insert][/insert] Inspiration for our future living room [insert][/insert] Big bottles of bubbly [insert][/insert] The Burger… [insert][/insert] The Steak… [insert][/insert] Linnea picked up a friend in the bar [insert][/insert] Watch and learn…my perfect bowling technique. Hahaha [insert][/insert] This is how we bowl!
6 comments
Jag testar gärna nåt nytt, men ofta är det nog varianter på biff med pommes och majo…
Haha, visst kan det kvalificeras som nytt när det är en “variant”? Det tycker jag 🙂
Nu har jag tokläst din blogg, en massa bra inlägg som förtjänar egna kommentarer men känner att jag är sent på bollen på vissa av dom 🙂
Testar gärna nytt om chans ges, men lika gärna en hederlig god burgare eller biff. Beror helt på meny och humör 🙂
Åh, tack vad roligt!
Och ja, det är mycket humör också – jag ska nog utmana mig själv lite mer att testa helt oväntade grejer faktiskt. Typ som anka. Har aldrig testat bara för att jag tycker det låter ogott. Men många vänner har jublat över just anka. Haha.
jag skulle välja burgaren alla gånger!!!
I knew you were with on this Sara!! 🙂