Här kommer mitt bidrag till avdelningen ”Lifehack – recept som är superenkla men ger hög lyxkänsla”.
För er som följt mig i digitala eller fysiska sammanhang ett tag kommer inte mitt över-natten-bröd som en nyhet. Det är så enkelt och så gott att det överlevt de flesta nycker, faser och cravings jag hunnit gå igenom under åren.
På kvällen
* Smula ner ett halv paket jäst med några nypor salt. Rör tills jästen smält.
* Häll i 6-7dl vatten.
* Häll i mjöl efter smak och tex valnötter eller pumpafrön. Ta din favorit! (blir bäst jäsning om det är lite mer vetemjöl än grövre mjöl)
Det ska inte bli en fast deg, utan vara lite smetig och kletig. Dock lite formbar så att säga.
* Ställ in i kylen
På morgonen
* sätt ugnen på ca 200 grader
* klicka ut degen (du kan runda dem lite med handen) på bakplåtspapper. Lite mer än hälften så stora som du vill ha dem när de är klara.
* grädda 20-25 minuter beroende på storlek
ÄT NYBAKAT TILL FRUKOST OCH NJUT!
[insert][/insert] [insert][/insert] [insert][/insert]Lifehack of the day – the super easy breakfast bread that gives a premium touch to the morning!
My over-night-bread is my favorite silver lining trick. It gives me fresh, lovely bread to a weekend breakfast with hardly any work. I never get tired of this one!
In the evening
* Mix yeast (25g) with salt. Stir until the yeast has melted.
* Add 6-7dl of cold water.
* Add your flour mix of choice. You can also add walnuts, pumpkin seeds or something else you like. It’s supposed to be quite ”gooey”, but you should be able to shape it somewhat.
* Put it in the fridge.
In the morning
* Put your oven to 200C
* Shape 8-12 buns and put on baking paper. You might want some flour for this.
* Bake for about 20-25 minutes in the middle of the oven.
ENJOY FRESH BREAD FOR BREAKFAST!
[insert][/insert] [insert][/insert] [insert][/insert]
2 comments
Precis ett sånt recept jag letat efter, måste testa! Hoppas verkligen jag lyckas med det…
Ha en skön helg vännen!
Berätta hur det gick sen! Det är rätt så enkelt – jag lyckas alltid döda degen, men det här brödet klarar till och med jag 😛